Et fravalg er et tilvalg

Jeg synes ofte det kan være svært at vælge ting fra. Vi lever i en tid hvor der er rigtig mange tilbud og muligheder, og man vil jo gerne det hele. Det er mit indtryk at mange har det sådan, at man helst ikke vil gå glip af noget. Sådan er det i hvert fald herhjemme ind k mellem og derfor var det ikke helt nemt ( men heller ikke ret svært ) at vælge julefrokosterne fra i denne weekend.

Manden skulle have været afsted fredag og jeg lørdag. Og på den ene side synes jeg at jeg skulle, og havde også  virkelig meget lyst. Lyst til at se mine kolleger, som jeg jo ikke rigtig ser noget til for tiden da jeg er på barsel. Lyst til at komme ud og have det hyggeligt, bare mig.  Og hvad bedre anledning end at drøne afsted og se mine dejlige kolleger, som desværre ikke alle er mine kolleger ret meget længere. Men jo mere jeg glædede mig til at komme ud jo mere tænkte jeg på det her med den her baby vi har herhjemme. Som jo sikkert godt kunne få en flaske og hygge med far og søskende, mens jeg smuttede en aften. Jeg er sikker på at det ville gå helt fint. Bevares, Manden ville nok være godt udmattet når jeg kom hjem, men sådan er det jo. Det omvendte scenarie sker jo på ugentlig basis x flere.

Men på et tidspunkt gik det op for Mig at JEG ikke havde lyst til at undvære min baby en aften. At jeg ikke er klar til det endnu. Til trods for at jeg indimellem higer efter frihed, så kunne jeg ikke. Ergo måtte jeg tage hende med. Men ærlig talt, hvor hyggeligt er det at have en baby med på slæb til den årlige julefrokost med arbejde? Ikke lige det jeg drømte om. SÅ, selvom jeg gerne ville med blev det klart for mig ar det ikke var tid nu. Ikke endnu. Og derfor blev det valgt fra.

Manden valgte også julefrokost fra, men egentlig synes jeg at vi valgte familien endnu mere til. Det var sådan det blev. Et tilvalg af familien, mere end et fravalg af julefrokost. En weekend med familien i centrum og det var lige hvad vi trængte til allesammen. Så det var godt vi valgte det til og det andet fra.

For mig giver det mening at anskue tingene sådan. Et fravalg er ikke kun et fravalg, men altid et tilvalg af noget andet. Og på samme måde er et tilvalg et fravalg. Så ddt giver mening for mig at have fokus op det der bliver valgt til. Så gør det pludselig ikke så meget at jeg ikke kan det hele

Glædelig 5. December og god mandag derude 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s