Den der julefred

Julefreden.

Ligepræcis i dag blev jeg i tvivl om den mon ville indfinde sig i år. Pyha. Vi har mildest talt haft en rædsom formiddag hvor alle var sure på skift. Den tre-årige trækker virkelig tænder ud for tiden. Det startede med at han ville have bananstykker på sin havregryn. Ikke hvilke som helst bananstykker, nej, det skulle være lige præcis de som var på storebrors havregryn. Det kunne han jo så ikke få, og så satte han i et hyl. Han blev selvfølgelig tilbudt et andet stykke banan, men det var vist nærmest en fornærmelse for den 3 årige, for han hylede bare endnu højere og kastede med det tilbudte stykke banan, som han under ingen omstændigheder ville have. Så det skreg han over i en halv times tid, mens vi på alle mulige – og umulige – måder prøvede at mægle og trøste uden den mindste effekt. Indtil han alligevel blev enig med sig selv om at han godt ville have det tilbudte stykke banan på sin havregryn. Desværre havde Manden i mellemtiden spist lige netop det stykke banan, så der startede det hele forfra. Indtil Manden endelig fik overbevist 3 årig om, at et andet stykke banan kunne bruges. Så, ca en time efter opstart med morgenmaden fik 3 årig spist sin havregryn, incl et par andre kriser undervejs. Og sådan tog det ene det andet, som det ofte gør for den 3 årige for tiden. Og undervejs blev vi andre mere og mere frustrerede og alle blev mere og mere irriterede og jeg tror faktisk at vi alle (incl den 3årige selvfølgelig, for det er også synd for ham) på et tidspunkt fik tanken om at gå hjemmefra.

Men altså, det hjælper heller ikke at ferien lige er startet og at vi skulle have ryddet op og gjort lidt rent og lavet mad til gæster senere på dagen. Og det er netop der vi som forældre falder i hver gang. For det sker ind i mellem at vi lige glemmer at der også er 4 børn i huset, når vi planlægger at vi lige skal nå det og det og det.

Alligevel endte det med at blive en god dag med gæster og god mad og pakkeleg og ønsker om god jul til alle. Og nu sidder jeg her med en kop te og lillen i liften på skødet. Juletræet står halvt pyntet i hjørnet  af stuen og selvom her er rod, så er der alligevel lidt mindre rodet end i morges og lidt mere rent end i morges. De to mellemste sover, manden er taget på arbejde og ældsten og lillen er næsten faldet i søvn. Så nu er jeg kommet på andre tanker. Måske dukker julefreden alligevel op. Om ikke andet så i små glimt. Juleglæden holder vi fast i. Og uanset hvad, så bliver det jul lige om lidt

img_5772

Og her er det så, det halvfærdigtpyntede juletræ som Manden og børn købte i går. Og lige nu lyser kæden med små hvide lys, men det er kun fordi børnene sover, for den kan også blinke med alverdens farver, og det har den selvfølgelig gjort lige siden den kom på. Tak Mand!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s