En weekend uden alle de små forstyrrelser og plads til mere nærvær

Jeg har længe tænkt at jeg skulle blive bedre til at lade min telefon ligge. Ikke tage den frem mange gange dagligt, for bare lige at tjekke… ja, hvad-som-helst-men-stortset-altid-ligegyldigt…

Jeg tror mange har det sådan, og især her på barsel er det blevet slemt. Bare lige mens jeg ammer, forsøger at vugge baby i søvn, venter på at den tre årige er færdig på toilettet, fordi jeg lige for en tanke om et eller andet der lige skal tjekkes osv

I sidste uge læste jeg dette blogindlæg, og blev vældig inspireret af det. Måske fordi det bekræfter min egen mavefornemmelse. Den fornemmelse der gør at jeg føler uro og bliver i dårligt humør, i det perioder hvor skærm fylder for meget herhjemme for børnene. Det bekræfter mig i at (nogle børn) ikke kan styre det selv og at det er de voksnes ansvar at begrænse og finde alternativer. Et stort ansvar faktisk, som desværre af og til fejler af mange forskellige grunde herhjemme.
Og det blev (endnu engang) klart for mig at vi voksne må starte med os selv. Ikke kun pga børnene, men også for vores egen skyld. For det er ikke alene en virkelig stor tidsrøver, men også en ødelægger ifht at finde ro og være i nuet. At se verden – sådan rigtigt.
Så, jeg besluttede mig for at stramme op på ‘alle de små forstyrrelser mobilen giver- tingen’, og lade den ligge (endnu mere) i et hjørne. Og det er faktisk lykkedes ganske godt de sidste tre dage. Bevares, træerne gror ikke lige med det samme ind i himlen, så der er udviklingspotentiale – plads til forbedring. Målet er for nu er, kun at tjekke de der ting jeg nu tjekker, 1 gang om dagen. Morgen eller aften. De sidste 3 dage er det lykkedes nogenlunde, og det har faktisk allerede virket. På vær-til-stede-kontoen. Altså også i tankerne. Mine tanker er slet ikke så flyvske mere-holder sig mere på sporet. Det er virkelig rart. Jeg falder sikkert i, men øver mig.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s