Den dag Mary blev en stjerne

img_5936

I dag hentede jeg Næstyngsten i børnehaven. Lidt tidligere end normalt, så det blev lige midt i frugten. De sad rolige og nysgerrige og hyggede sig, mens de spiste frugt. Og også afventende. For lige før jeg kom ind af døren var dyrlægen kommet. De har to geder i børnehaven (og kaniner), og den ene ged var dårlig og skulle tjekkes af dyrlægen. Det viste sig at den måtte aflives. Det var ok, for den var gammel og havde haft en del skavanker på det seneste.

Så, mens børnene spiste frugt, blev Marys skæbne afgjort og hun fik en sprøjte af dyrlægen. Dette blev givet videre til børnene, som jo allerede sad samlet om bordet, og nysgerrige spørgsmål blev besvaret af de voksne. Roligt og naturligt. Bagefter trak alle mand i tøjet, for at gå ud og sige farvel til Mary. Og jeg overhørte nogle af samtalerne. ‘Det lignede at den sov, men den er død’, ‘skal den så begraves på kirkegården?’ ‘Så kommer Mary op i himlen og bliver en stjerne’…

Og det hele foregik med naturlighed og som den største selvfølge. Det var så rart. Og jeg blev så glad for at det er noget af det de lærer i børnehaven. De lærer om livet, og om døden og om årets gang. Om naturen og at passe på hinanden og behandle hinanden, både børn, voksne og dyr, godt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s