Ryd ud-en 4 ugers udfordring #uge 1

Som en del af mit ryd ud projekt, vil jeg lave en 4 ugers udfordring. Med inspiration til hvor der kan ryddes ud. Små overskuelige ting. For at komme i gang, og for at holde mig selv igang. Herhjemme bliver det en februar-udfordring, med opstart den 1. februar, da der jo netop er 28 dage i den måned. Men den kan selvfølgelig bruges som inspiration alle andre tidspunkter på året, når det lige passer ind.

En af udfordringerne, når jeg skal i gang med at rydde ud, er tid. Aller først skal man være motiveret, men tid er ofte en dårlig undskyldning for at komme i gang. Derfor går den første uges udfordringer med at rydde ud i det virtuelle rod. Mest af alt fordi det er en tidsrøver. Så når det er på plads, burde der at være mere tid til oprydning af de ting der ikke kun fylder i hovedet, men også i huset.

Dag 1 : Gennemgå de apps du har på din telefon. Slet dem du ikke bruger, og dem du gerne vil undvære. Overvej om facebook, instagram, snapchat oa er vigtigt for dig, eller om du evt kan slette apps’ne og bare nøjes med at gå på fra browser, hvilket ofte hjælper med at begrænse brugen.

Dag 2: Ryd op i din mail, og i den forbindelse afmeld alle de nyhedsbreve du er tilmeldt, undtagen måske de par stykker, som er vigtige for dig.

Dag 3: Ryd op i de kontakter du har på telefonen. Min datter sagde til mig den anden dag at jeg godt nok havde mange kontakter i min telefon, og da jeg kiggede efter, gik det op for mig, at jeg har en stor del, som ikke er nogen jeg egentlig har kontakt med mere. Så, ryd ud der.

Dag 4:Ryd ud i dine billeder på telefonen. Selv har jeg en helt masse uskarpe/dårlige/ligegyldige/’27-af den samme’ billeder. Væk med dem

Dag 5: Hvis det er februar 2017, er det søndag i dag. Lad telefonen ligge i skuffen hele dagen, og nyd dagen med din familie uden forstyrrelser.

Dag 6: Ryd ud i dine venner. Altså dem på facebook og instagram. Med mindre du altså bare helt dropper at være der. Jo færre venner der, jo mindre at forholde dig til og færre forstyrrelser. Din venneliste rummer garanteret en hel del perifære bekendte, som du sagtens kan leve med ikke at vide hvornår sidst løb 7 km, bagte en lækker kage eller havde et barn med opkast.

Dag 7: Notifikationer. Slå dem fra. Hvis du efter ugens virtuelle oprydning har flere apps der kommer med notifikationer, så slå dem fra. De er forstyrrende og de fortæller dig ikke noget der ikke kan vente.

Så, nu er du klar (og har skabt tid) til den videre oprydning. Beløn dig selv med at lave en af de ting, du aller bedst kan lide, og som gør dig glad.

 

Vil du tage min udfordring op? Så kig videre på uge 2uge 3, og uge 4

Reklamer

One thought on “Ryd ud-en 4 ugers udfordring #uge 1

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s