Oprydningsonsdag

I dag er det onsdag, så vi skal snakke oprydning. Eller udrydning. Det er også den 1. marts. Den første forårsdag. Regndråberne hænger på ruden. Nogle steder er himlen blå, og andre steder har de grå skyer overtaget. Vinden rusker og solen kæmper sig frem. Det er forår.

I dag er også den første dag i den kristne faste. Det giver jo mening. Det har lige været fastelavn. Jeg har egentlig aldrig rigtig sat mig ind i hvad det betød. Det der med faste. Eller altså, jeg ved jo godt hvad det er, men har aldrig haft de helt konkrete facts på plads. Den anden dag, læste jeg så, på et andet medie, om en som ville faste fra kød de næste 40 dage fra i dag- for det er så længe fasten varer. En anden fra slik, eller cola, eller sukker i det hele taget. Eller kaffe. Der var mange gode bud. Det satte nogle tanker i gang hos mig. For vi har vel alle laster som vi er mindre glade for eller stolte af. Vi har nok alle et par ting vi gerne ville ændre på. Og der må man jo starte med sig selv. jeg har før skrevet lidt om det der med at forsøge at mindske tiden brugt på de sociale medier, eller i det hele taget bare den mobile tilgang til nettet. Til alt. Til mailen. Til skærm i det hele taget. Jeg er ikke selv på facebook eller instagram eller andre lignende medier – netop af samme grund. Jeg har aktivt valgt det fra, for at vælge noget andet til. Nemlig nærværet. Roen. Retten til ikke at lade sig forstyrre hele tiden. Og det går så som så med det. Lidt op og ned. Når jeg pt er på barsel, så kan det være svært ikke at hive telefonen til sig i tide og utide, for lige at tjekke noget. Men altså, nogengange der må verden vente. Verden må vente – der er jeg enig med Rasmus Seebach. Derfor har jeg valgt at fasten for mig skal være den mobile netadgang. Dvs telefonen og ipadden. Væk med dem. Jeg bruger selvfølgelig min telefon til det den er beregnet til – til at ringe (og sms’e). Og så kan jeg hive den frem, når jeg skal tage et billede. Bum. Det var det. sådan må det være de næste 40 dage, og jeg glæder mig faktisk. Jeg startede jo fra midnat, og i morges blev min telefon kun brugt til at slå uret fra på. Da det ringede var jeg allerede vågen. Så kiggede jeg på den 3,5 time senere, da jeg kom hjem efter at have afleveret børn og handlet. Og det gjorde jeg kun fordi jeg skal sende et par ansøgninger afsted, og netadgangen fra vores (nye og dyre!) bærbare virker ikke, så jeg måtte have gang i noget internetdeling.

Og hvad har alt det så med at rydde ud at gøre? Jo, det er jo klart at det ikke giver nogle fysiske beviser at rydde ud i vaner. Det giver ikke mindre ting og mere plads. Sådan fysisk. Men det giver tid til reflektion og eftertanke, håber jeg. Og for mig hænger det i høj grad sammen med at rydde ud. Det er ikke kun vigtigt for mig at rydde ud på det fysiske plan, så mange ting har vi i virkeligheden heller ikke herhjemme, selvom vi har så rigeligt. Det giver rigtig meget mening også at rydde ud mentalt. At tænke over hvad der gør godt og hvad der gør skidt. Jeg overvejede om det var slikindtaget jeg skulle faste fra. Jeg spiser ret meget sødt. Men jeg spiser også rigtig meget sundt, og når alt kommer til alt, så synes jeg faktisk ikke at lige dét er så vigtigt for mig. Det gik op for mig at det mere handler om noget udefra. Noget om at jeg bør spise mindre sødt, fordi det er det samfundet har fokus på. Men når alt kommer til alt, så er det ikke noget JEG har lyst til. Ikke pt i hvert fald. Så jeg fortsætter med at forkæle mig selv med de søde sager og dropper den mobile adgang til verden. Fordi det giver mest mening for mig.

Og således er det på den måde jeg rydder op de næste 40 dage. Og måske ryder der lidt fysiske ting undervejs også, det gør der nok.

God onsdag derude  🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s