Oprydningsonsdag – hvorfor rydde ud? #1

Jeg bruger virkelig meget tid på at rydde op herhjemme. Føler jeg i hvert fald. Og alligevel, så roder her næsten altid. Eller i hvert fald roder her hurtigt igen. Lige nu, hvor jeg er på barsel, er det ekstra slemt, synes jeg. Jeg bruger, føler jeg, ofte det meste af en formiddag på at rydde op og passe baby. Og når det så er nået til aften igen, kan jeg starte forfra. Meget af det er ‘dagligdagsrod’, altså ting som bruges dagligt og ryddes op dagligt. En del tid går også med oprydning af køkken og vasketøj. Og det er klart at de ting vokser i takt med antallet af familiemedlemmer.

Jeg har længe gået og tænkt over hvad der skal til for at ændre dette. For ikke at skulle bruge så meget tid på oprydning og huslige gøremål.  Og indtil videre er jeg nået frem til:

  1. brug mere krudt på at lære børnene at rydde op efter sig selv og hjælpe til med de fælles ting.
  2. Læg tingene på plads i forlængelse af at de bliver brugt – så føles det ikke i samme grad som oprydning (- den skal jeg øve mig lidt mere på)
  3. Sørg for at tingene HAR en plads. Nogle gange har man sådan en ubestemmelig bunke af ting som altid roder fordi det ikke har fået en plads
  4. ryd ud i dine ting. Jo mindre ting, jo mindre oprydning. Sådan MÅ det da nødvendigvis hænge sammen

Derfor rydder jeg ud, for at ende med ikke at skulle rydde så meget op. Og så af nogle andre grunde også, men dem vil jeg fortælle mere om en anden gang.

God onsdag derude 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s