oprydningsonsdag – dansen om den varme grød og en slags status

Jeg kom godt fra start i det nye år. Fuld af motivation og fik også Manden med. Vi har stort set tømt vores kælder, gennemgået vores bryggers, køkkenskabe og andre ting. Og så har vi kastet os over det der rum. Rummet. Der hvor alt ting lander. Det er faren ved at have ekstra plads. Ting lander der, uden alt for meget omtanke, og hober sig op. Hos os i hvert fald. Det rum gik vi i gang med. Og vi fik også sorteret en hel del, men der er stadig meget. For meget. Det er det værelse, det største værelse faktisk, som snart skal være fælles børneværelse for de to små, mens det lillebitte ‘kammer’, som Næstyngsten har nu, skal være kontor/syrum/krearum. Og forhåbentlig er det lille rum så tilpas lille, at der, når vi først har indrettet det, ikke er plads til rod. Som om.

Planen var at rydde 2017 ting ud i 2017. Det når vi også. Omend det ikke går så hurtigt som i starten. De mest oplagte ting og steder er taget, og i takt med at det bliver sværere, er motivationen også faldet en smule. Vi er dog nået over halvvejs, og det er jeg egentligt fint tilfreds med. Men efterhånden er det mest tøj, der ryger, og det er jo nemt nok, med en hurtigt voksende baby i huset (og tre andre børn også).

De to store punkter på min dårlige samvittighed (over for mig selv!) er børnenes legetøj og det der føromtalte rum. Legetøj er bare svært. Det er jo børnenes ting, og der er meget med fire børn. Mere end de når at lege med. De to store har ikke så meget mere, ud over Næstældstens uoverskuelige mængder af lego, som jeg bare altid synes roder. Lego er fantastisk legetøj, men også fantastisk upraktisk at opbevare. Men alt ryger ligesom bare videre til den næste i rækken. Uden stillingtagen. For det er jo udemærkede (og ofte ikke ret brugte) ting, men hvis det hele bare går videre, hvad er der så at ønske sig? Min plan er at samle en (stor) del og forsøge at sælge det på loppemarked i næste måned, sammen med en masse andre ting, som er for gode til at smide ud. Håber at børnene er med på den plan.

Og så er der rummet. Jeg gik så småt i gang i går (igen), rigtig meget så småt. Ind til videre har jeg ryddet op og støvet af på to reoler. Det var dog ikke meget der røg ud. Men jeg har lavet en plan. Og det er egentligt det jeg vil fortælle om. For nogengange bliver tingene for store og uoverskuelige at komme i gang med. Et helt rum fuld af for mange ting. Hvor pokker skal man starte og slutte? Det er en af de ting der kan afholde mig fra at komme i gang. Også fordi jeg ikke bare kan bruge en weekend på at få det gjort. Jeg har andre ting også, og derfor bliver det i små bidder. Og det kan nogengange være lidt demotiverende. Men også nødvendigt. Min plan hjælper mig med at holde fokus og når jeg lige har 10 minutter eller en halv time, så kan jeg bare kigge på de punkter jeg har skrevet ned, og starte ved et af dem, helst bare fra en ende af, det ene kan være ligeså godt som det andet, men i hvert fald et punkt. Indtil videre har jeg delt det op i 20 punkter, og det er helt fra at gennemgå en specifik kasse eller skrivebordsskuffe, til sortering af tøj og henlagte sy-projekter. På den måde kan jeg tage det bids for bid, og krydse af når jeg har nået et punkt. Det hjælper mig med at holde overblikket og motivationen. Og forhåbentligt står der et fint børneværelse til to, klar om et par måneder.

IMG_7095

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s