Min To-Do liste

I dag er et af punkterne på min to-do liste at skrive blogindlæg. Det er en af de ting jeg savner at have nok tid til. Jeg elsker at skrive. Men nogen gange, når tiden til det er knap, så kvæles kreativiteten og ideerne udebliver. Men i dag vil jeg skrive. Og jeg kan jo passende tage udgangpunkt i min liste.

Jeg har nemlig, så længe jeg kan huske, været fan af to-do lister. Og det er jeg stadig.  Af en eller anden grund motiverer de mig, og så hjælper de mig med at holde fokus, hvilket kan være en god ting, når man er et ret ustruktureret menneske som jeg. Jeg har dog lært lidt hen ad vejen i forhold til udformningen af mine lister og er efterhånden nået frem til at min to-do liste først og fremmest skal være rar.

Engang havde jeg en tendens til at skrive en lang liste med alle mulige kedelige og nogle gange uoverskuelige punkter, som jeg endte med at give op overfor. Det var nærmest sådan en uendelighedsseddel, som bare fortsatte videre og videre uden proportioner ifht den tid jeg egentlig havde til rådighed. Og det gav mig egentlig bare dårlig samvittighed over ikke at knokle igennem og nå alle de kedelige punkter på den halve tid. Så det droppede jeg på et tidspunkt og begyndte at lave en rar to-do liste i stedet. Sådan en der kunne give mig en god følelse uden dårlig samvittighed.

Kort og godt bliver min to-do liste rar fordi den indeholder et afstemt antal punkter som hver især er overskuelige og proportionelle med den tid jeg har til rådighed. Listen er altid en kombination af punkter som både er praktiske opgaver og afslappende ting som gør mig godt. Jeg synes den del er vigtig i en tid hvor man helst altid skal nå. Præstere. Være på. Videre. Det er faktisk en kunst bare at ligge på sofaen i en halv time, eller sidde i en god stol UDEN at hive sin mobil frem, tænde tv’et eller internettet i det hele taget. Og det er mindst ligeså vigtigt som at handle ind og ordne vasketøj eller støvsuge hele hytten.

I dag ser min liste sådan ud:

IMG_9664

Det tager tid at finde en balance hvor listen bliver realistisk, og det lykkedes heller ikke altid for mig. Og det er ok. Jeg er helt ok med ikke at nå alle punkter, men som regel lykkedes det alligevel fordi jeg får skrevet overskuelige ting ned. Jeg strukturer det som regel sådan at jeg starter med nogle af de praktiske punkter. Ikke dem alle, med mindre de kan ordnes ret hurtigt, netop fordi det ikke er sådan at alt det kedelige skal være nået, inden jeg ‘har fortjent’ at lave det sjove. Jeg bruger som regel en time – max to – på de praktiske ting og så gå jeg over til nogle at de mere afslappende punkter. Og tager så som regel de sidste praktiske punkter senere på dagen. På den måde ender jeg ud med velvære for både samvittigheden og sjælen, og det er en rar følelse.

Jeg har ikke daglige to-do lister. Kva mine skiftende arbejdstider, har jeg ind imellem fri i hverdagene, og det er ofte der jeg bruger mine lister. Der jeg samler op på alle de ting jeg ikke får nået hen ad vejen på arbejdsdage hvor tiden går med ja, det der arbejde, og så familietid og de daglige praktiske opgaver som der altså er en del af med fire børn i huset. Det er også netop derfor at jeg nok er ekstra obs på at min to-do liste skal indeholde afslappende punkter. Fordi det fx kan være en dag hvor jeg skal starte i nattevagter samme aften. Eller efter en weekend, hvor Manden og jeg har arbejdet på skift og derfor ofte er ret trætte efterfølgende, fordi vi så ofte ikke når at få sovet nok. Så, den rare to-do liste er en liste som giver velvære for både samvittigheden og sjælen.

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s