180 måneder og uventede blomster

I eftermiddags fik jeg en buket blomster af min mand. Ganske uventet. Det sker ikke så ofte at jeg får det efterhånden. Men det viste sig at der var en ganske særlig grund. Først kiggede jeg vist lidt uforstående på ham, indtil han tilføjede et ‘tillykke med 15 års dagen’. Så gik det op for mig at det jo var netop i dag, for 15 år siden, at vi blev kærester. Pause. Dyb indånding. jeg gentager lige for mig selv. FEMTEN ÅR. Det lyder jo helt vildt.  Det er faktisk helt vildt hvis jeg selv skal sige det. Især i et 32 år gammelt liv. Jeg var 17 da vi mødte hinanden. Han var 21. Vi var jo ikke særlig gamle, slet ikke voksne endnu, når jeg tænker på det nu. Men vi følte det ikke sådan. Nu forstår jeg bedre at min mor havde lidt kvaler ved det, da jeg flyttede med ham til den anden ende af landet som 18 årig, netop færdig med gymnasiet, fordi han skulle starte på sin uddannelse der. Men jeg så ikke noget problem i det. Hvad kunne der gå galt? Det var bare et eventyr for mig, og det kunne ikke ende værre end at jeg bare kunne flytte de 296,3 km tilbage igen, hvis det ikke gik. Men det gjorde det jo. Det gik.

Vi flyttede ind i den 53 kvm lille to værelses lejlighed i Brønshøj den sommer jeg blev student. Lejligheden med det mindste badeværelse jeg nogensinde havde set, og der blev vi voksne sammen. Vi fik vores datter derovre og han fik sin uddannelse. Efter 4 år flyttede vi ‘hjem’ til Jylland igen. Købte hus, jeg startede studie, blev gravid igen. Vi blev gift, fik en lillebror og jeg fik min uddannelse i hus.

Efterhånden var vi vel ved at være voksne. Med to børn, hus og hinanden. Studiegæld, fast arbejde og to biler. Op- og nedture. Mest opture heldigvis. Så fik vi endnu en søn og så en datter. Man kan nå meget på 15 år. Vi er gået fra 2 til 6. Fra den ene ende af landet, til den anden ende og tilbage igen. Fra lejlighed til hus. Fra skoleelever til færdiguddannet til fast arbejde. Fra ung til voksen. Hvad mere kan man ønske sig?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s