Mit januarprojekt

Sidste år gik vi i gang med en større oprydning i vores ting. Og vi fik faktisk ryddet rigtig meget ud. Desværre gik det lidt i sig selv sidste halvdel af året, nok primært fordi vi begge to igen på det tidspunt var tilbage på arbejde. I februar sidste år lavede jeg en lille ‘ryd ud’ udfordring, måske jeg skulle kigge på den igen på et tidspunkt. Men for nu har jeg lidt andre planer. Primært fordi jeg føler at tiden er mere knap end sidste år ved denne tid, vil jeg forsøge at dele tingene op i nogen noget mindre bidder, og på den måde forhåbentligt få gjort det lidt mere overskueligt at gå i gang. Ofte er det jo sådan, for mit vedkommende i hvert fald, at hvis tingene bliver for uoverskuelige, så ender jeg med slet ikke at få gjort noget, frem for at få gjort lidt. Det håber jeg at kunne ændre på ved at dele tingene overskueligt op. Så;

Januar bliver med fokus på køkkenet

Januar har som bekendt 31 dage, og tro det eller lad være, vores køkken rummer ligepræcis 31 skabe/skuffer incl køleskab, ovn og emhætte. Så derfor er det selvfølgelig oplagt at ‘tage et skab/en skuffe om dagen’ i januar. Det er min plan. Simple it is. Jeg vil derfor rydde ud et skab af gangen, og selvfølgelig i samme ombæring gøre rent udenpå og indeni skabet. På den måde får jeg et lækkert rent og opryddet køkken , når januar er slut. Det vil jeg se frem til, for ærligt, det trænger virkelig til en rengøring efter julen og nytårets madlavning. Og ikke mindst efter at det i ældste bagte fødselsdagskage helt på egen hånd den anden dag.

  1. Jeg forventer ikke at der er det helt store at rydde ud, udover i et par enkelte skuffer, hvor jeg er sikker på at der godt kan findes noget, men vi tog også en omgang udrydning i køkkenet sidste år, og der røg da alligevel nogle ting. Men det er jo sådan med udrydning at det for det første er en proces. Ting vi ikke var klar til at skille os af med sidst, er det måske nu gået op for os, at vi faktisk ikke har brugt det seneste år, og ikke har brug for mere. Desuden sniger der sig løbende ting til, som måske har fået erstattet noget andet, som derfor nu ikke er nødvendigt mere. Derudover er det jo sådan med køkkenskuffer, at de også indeholder madvarer, som har en udløbsdato. Derfor er det rart lige at få kigget alle krydderierne og diverse igennem, og se om der er noget som er så langt over dato at det ikke er værd at gemme.

Princippet er, som sagt, at tage en skuffe/et skab om dagen, men da vi allerede skriver den 5., så er jeg jo på den måde bagud. Ovnen er dog taget den 1. januar, så den kan jeg godt sætte tjek ved for denne gang. Derfor forventer jeg også at det bliver nødvendigt at samle nogle af ‘dagene’, hvilket også burde være muligt, så ikke alle steder er lige krævende. På den måde regner jeg med at kunne tage en lidt større tørn på nogle af mine fridage, og så tage nogle af de nemme steder, eller helt springe over, de dage hvor det virkeligt kniber med overskuddet. Heldigvis har Manden lovet at tage et par steder også, så alt i alt, skulle det gerne være tip top med køkkenet når kalenderen siger 1. februar.

1/31 – sæt igang!

Nogle af de næste ting jeg regner med at ville kaste mig over er;

Tøjskabene – det var jeg også godt igennem sidste år, men med 6 personer i husstanden, heraf 4 der er mere eller mindre hurtigtvoksende, så sander det hurtigt til. Derudover er jeg umådelig træt af sjældent at kunne følge med (til at lægge sammen og på plads) vasketøjet, så har en ide om at ved at rydde ud i vores tøj, og tage godt og grundigt stilling til hvor meget der er nødvendigt for den enkelte, kan jeg opnå mere balance i vasketøjsbunken.

Legetøjet – jeg synes hurtigt det hober sig op, igen med 4 forskellige størrelser i huset, som alle har forskelligt legetøjspræferencer, samtidig med at der er en del der bare ‘går videre til den næste’ uden at tage den store stilling til tingene, og de jo også skal have noget at ønske sig. Dog er de to store ved at nå en alder hvor legetøj ikke er så meget i fokus, så der kommer en ende på det – en dag. Men for nu, må vi rydde ud og øve os, endnu mere, i hvad der egentlig giver en legeværdi, og hvad der bare ender med at rode diverse steder. Igen, jeg føler ind ofte at jeg bruger urimelig meget tid på at rydde op, og det vil jeg gerne prøve at ændre på. Ved at ændre vaner og ved at have færre ting.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s