Kompromiser og tvivl

IMG_9743

Livet er fuld af valg og deraf fravalg. Uundgåeligt. At gøre ingenting for at slippe for et svært valg er jo selvsagt også et valg og dermed et fravalg. De fleste valg er en form for kompromis. Der er altid noget der står tilbage, noget der skal undværes, også noget af det gode. Der er mange hensyn at tage. Måske deraf tvivlen. For med valg følger ofte tvivl. Eller i hvert fald usikkerhed. Sådanne følelser vil nok altid følge med, når man tager svære beslutninger. Også selvom det er gode beslutninger, som er taget med hjertet og lader drømme komme tættere på.

Jeg synes det er en vildt stor beslutning det med at flytte. Også selvom det ikke er mange kilometer væk og børnene stadig skal gå i samme skole og samme institutioner. Når man tager sådan et valg sætter man også noget på spil. Satser lidt. Det er uundgåeligt. Selvom det er et valg tættere på en drøm, så er det også et fravalg af andre. Og selvom jeg har svært ved at se at det skulle komme til at ske, så sidder der en lille boble i mit baghoved og siger ‘tænk hvis det er helt forkert og vi fortryder og bare gerne vil flytte tilbage til det her dejlige hus vi bor i nu’. Men det sker jo ikke. Det her er vores hjem lige nu og vi har elsket at bo her, og gør det også stadig. Men snart er noget andet vores hjem. Det bliver helt sikkert mindst lige så godt. Det er noget vi har drømt om, og drømme skal man gøre noget ved så vidt det er muligt. Ellers kommer man helt sikkert til at fortryde.

Måske er det bare mig, men mine drømme går ikke altid helt i samme retning. Eller, hvis de skulle følges kompromisløst, måske, men så ville de måske ikke hænge sammen med hele vores families. Jeg glæder mig helt vildt til at flytte på landet. Jeg føler at det giver luft og frihed og at det hele bliver en smule mere enkelt. Det gør det nok ikke helt. For vi får jo en kæmpe grund. Med et kæmpe hus og en masse andre bygninger. 260 kvm stuehus! Min mave kan snøre sig helt sammen ved tanken. Vi kunne sagtens nøjes med mindre. Men vi glæder os også til at få mere. Jeg kunne drømme om at bo lige nøjagtigt der, bare i et lille bitte bæredygtigt hus på under 100 kvm. Med selvforsyning og bare tæer, hvor vi aldrig behøvede at forlade grunden. Hverken børn eller voksne. Og bedsteforældrene lige om hjørnet. Men det er ikke en drøm resten af min familie umiddelbart deler og det ligger også lidt for langt væk fra hvad der umiddelbart er muligt nu og her. Og nu ligger der jo det her store dejlige hus her, med de mange andre bygninger. Og det bliver SÅ godt. Vi kunne måske have købt en grund med et faldefærdigt hus og bygge det lille bæredygtige hus selv, men jeg ved også, at det ikke er der vi skal ligge vores kræfter nu. Lige nu tager vi den lidt lettere tilgængelige løsning og bruger vores krudt på familien. Vi glæder os. Det bliver simpelthen det bedste. Og hvem ved, måske kommer det andet en dag. Hver ting til sin tid.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s